Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring väjde för rådjur – körde in i träd vid Björnöbron

Vid klockan 17.03 på måndagsaftermiddagen inträffade en trafikolycka på Björnövägen i Västerås, strax innan Björnöbron.

– Jag klarade mig tack vare bilbältet och airbagen, säger 19-åringen till vlt.se.

Det rörde sig om en singelolycka, där personbilen hade kört av vägen och in i ett träd.

En 19-årig man skadades vid olyckan och fördes till Västerås sjukhus med ambulans. Mannen klagade över smärtor i benet.

– Det var ett rådjur som sprang ut framför bilen och jag väjde reflexmässigt undan för att inte köra på det, berättar den 19-årige föraren för vlt.se när han strax före klockan 21 hade fått komma hem från sjukhuset.

– Rådjuret kom från ingenstans och jag tappade kontrollen och körde in i trädet, berättar 19-åringen som själv larmade 112 efter att ha tagit sig ut ur bilen som fick hela froten mosad.

– Jag klarade mig bra trots allt. Jag fick ont i benet men på sjukhuset sa de att det inte var någon fara med mig. De undersökte mig och sa sedan att jag inte blivit skadad utan jag fick åka hem. Jag klarade mig så bra tack vare bilbätet och airbagen, säger 19-åringen.

Vägen var hela tiden framkomlig i ett körfält och trafiken dirigerades av räddningstjänsten till dess att bärgningen kunde ske.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021,använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------

► Läs fler blåljusnyheter här

---------------------------------------