Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åringen är på god väg mot sitt mål

Med 46 000 följare på "Twitter" har 19-åriga Johanna Nordström bara påbörjat sin karriär och dröm om att bli komiker.

I dag blir fler och fler personer offentliga genom sociala medier. Många arbetar hårt med bloggar eller Instagram-konton. Johanna Nordström har lyckats på det sociala

mediet ”Twitter” där hon skriver ett par meningar långa ”tweets” för att behaga sina läsare.

– Det är ett ironiskt konto, förklarar hon.

– Jag älskar reaktioner och att få folk att skratta. Den bekräftelsen är oslagbar.

Jag försöker skriva om aktuella händelser och göra en kul grej av det.

Hon startade sitt Twitter-konto 2011, men började inte "twittra" på riktigt förrän 2013.

– När jag kom upp i 1 000 följare tyckte jag det var svincoolt.

Allt eftersom tiden har gått har hon fått följare efter följare, och nu är hon uppe i 46 000 följare.

– Jag kan inte ens förklara det själv. Det har bara hänt av sig själv. Mina ”tweets” har fått ganska stor spridning och sedan har det bara växt och växt. Hon känner dock ingen

press över att uppdatera eller komma på nya tweets.

– Jag ser det som ett intresse. En hobby. Jag är inne där när jag vill. Ibland har jag ingen inspiration, men jag känner ingen press över att mina följare antar att jag ska vara rolig.

På Twitter kan man både skriva och lägga upp bilder och videos. Främst startade det som ett socialt medium för korta texter, 140 tecken max för att vara exakt. Det används av både privatpersoner, kändisar och företag för att skriva om exempelvis  tankar, budskap eller marknadsföring.

När man skriver en så kallad ”tweet” så kan andra twittrare ”retweeta” den korta texten så den syns på deras profil. På så sätt kan någons tweet få hur stor spridning som helst.

– Jag har nog haft runt 3 000–4 000 retweets som mest, säger Johanna.

Johanna är född och uppvuxen i Västerås och har jobbat på Espresso House och Ica Maxi. Hon hade inga planer på att bli en känd twittrare.

– Mina närmaste vänner tycker det är sjukt. Men jag hatar när folk kallar mig ”twitterkändis”. Mina vänner brukar driva med mig om det. Men de är glada för min skull. Att jag äntligen fått den bekräftelsen jag förtjänar.

Känner du av någon avundsjuka?

– Folk blir mer fascinerade och frågar ”hur kan du ha fått så många följare?”

I dag arbetar Johanna på Lajkat.se som är en del av Aftonbladet. Hon beskriver sitt yrke som ”professionell skojare” och har hand om deras sociala medier.

– Det är kul att jag har fått en sån chans. Att få jobba på Lajkat och sätta ihop humor.  Jag skriver också lite stand-up. Det känns som jag är en bra bit på vägen för att vara 19 år.

Drömmen är att en dag bli komiker.

– När jag var liten var det alltid jag som imiterade Tiffany Persson från Hipp Hipp, säger hon och berättar att det är hon som skött underhållningen i hennes umgänge från barnsben.

– Jag vill få till det där skrattet.

Förebilder är Mia Skäringer och Sissela Ben.

– Att bli något mellanting av dom två skulle vara coolt.

Och för 1,5 år sedan blev Johanna faktiskt tillfrågad att framföra stand-up i Västerås, men tackade nej.

– Jag var mer rädd då. Det kom så plötsligt. Men nu vet jag att det är det jag vill. Och det är en bra start.

Med så många följare som Johanna har vet flera runt om i Sverige vem hon är.

Känner folk igen dig?

– På krogen kan folk komma fram. Vissa smygfotar på jobbet och så. Det känns lite konstigt. Jag är bara en vanlig människa. Men de flesta kommer fram när de fått lite i sig.

Hur reagerar du?

– Jag försöker skoja till det med ett ”åh nej, stackars dig” eller något annat. Jag är lite obekväm så jag brukar skratta bort det.

– En gång var jag på mitt jobb med min syster och då var det en person som ställde sig bakom en pelare och sedan smyger sig fram och säger ”oh my god, jag följer dig på Twitter” och ville ta en selfie. Min syster bara skrattade.

Kort om Johanna Nordström

Yrke:

Familj:

Sommarplaner:

Favorittweet:

Framtiden: ”

Twitterkonto:

Ålder: 19.Professionell skojare på lajkat.se.Mamma, pappa och syster.Jobba, ”cash is king.””Att välja en tweet är som att välja mellan en kebab eller en cheeseburgare 04 en lördagnatt. Det går inte. Man tar båda.”Det stora målet är att bli komiker. Att få utveckla min humor i det verkliga livet och inte bara på internet.”@jonielol.