Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring åtalas för mordförsök efter skottlossningen på Brahegatan

Artikel 17 av 20
Skottlossningen på Tessingatan 2017
Visa alla artiklar

Det var i juli 2017 som en man sköts ner på en parkeringsplats i korsningen Tessingatan-Brahegatan. Nu åtalas en 20-årig man för försök till mord av Västmanlands tingsrätt.

VLT har tidigare rapporterat om den skottlossning som inträffade den 29 juli 2017 på en parkeringsplats i korsningen Tessingatan-Brahegatan i centrala Västerås. I stämningsansökan anges Brahegatan som adress.

Det var en 22 årig man som sköts ner med flera skott. Mannen fick livshotande skador.

20-åringen har suttit häktad, misstänkt för mordförsöket, sedan den 6 augusti 2017. Nu åtalas han alltså för att ha försökt döda den 22-årige mannen genom att skjuta honom med flera skott mot kroppen. Skott som orsakade livshotande skador. I andra hand åtalas mannen för synnerligen grov misshandel.

Mannen åtalas även för grovt olaga hot. Detta för att han samma dag, den 29 juli 2017, ska ha riktat en skarpladdad pistol in i en personbil med fem personer i och hotat att skjuta – detta för att få dem att ringa 22-åringen.

Även denna situation inträffade på Brahegatan i centrala Västerås.