Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 timmar i veckan är inget måste

Svar till Jenny Odälv, VLT den 21 april

Alla barn i Surahammar bör ha möjlighet att vistas minst 20 timmar på förskolan. Det skulle innebära en ökning från nuvarande 15 timmar.

Vår bedömning är att dessa timmar generellt är positiva för barnen, men skulle föräldrarna anse annat behöver de inte använda möjligheten. Vi ser såväl att förskolan bidrar till barns utveckling, som att det mest betydelsefulla för barn är att föräldrar har kärlek, tid, och engagemang för sina barn.

Vi vill helt enkelt att Surahammar ska ge goda förutsättningar för barn att växa upp. Att ha bra tillgänglighet och hög kvalitet i förskolan är något vi politiskt påverkar. Vårt förslag gällande tid i förskolan har fått stöd av alla partier förutom Socialdemokraterna. De valde att beslutet skulle tas senare och vi hoppas för barnens skull även på deras stöd.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel