Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

21-årig kvinna häktad- lurade äldre kvinnor

VLT har tidigare berättat om en kvinna som ringer hem till äldre kvinnor och försöker lura av dem deras kontokort och pin-kod. Nu tror polisen att de hittat den skyldiga.

Den misstänkta är en 21-årig kvinna, som nu sitter häktad. I Västmanland finns nio anmälningar om liknande brott, tre fullbordade och sex försök. Men det kan vara fler drabbade.

Polisen har dragit paralleller mellan bedrägeriförsöken i Västmanland och liknande händelser i Södermanland. Efter att kvinnan avslöjats vid ett bedrägeri i Flen slog polisen till mot 21-åringen och hennes sambo i en campingstuga i Eskilstuna.

– Vi tror att det är samma kvinna som begått alla brotten. Hon har ringt upp finsktalande äldre och sagt att hon kommer från banken, och att de utsatts för bedrägeriförsök, sedan att hon omedelbart behövt tillgång till deras bankuppgifter för att rädda deras pengar, säger Börje Strömberg, informationschef för polisen i Västmanland.

När polisen slog till mot stugan fann de 22 000 euro - motsvarande knappt 220 000 kronor - i kontanter. Så det är troligt att 21-åringen begått ytterligare bedrägerier. I förhör har kvinnan erkänt de fall hon inte kunnat neka till – när hon till exempel fastnat på film vid bankernas uttagsautomater när hon tar ut pengar från de äldres kort.