Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring dömd för flera brott

En 23-årig man bosatt i Norberg dömdes i tingsrätten på tisdagen till fängelse i ett år och sex månader för bland annat misshandel, narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Det var på en fest i Fagersta som mannen misshandlade en kvinna genom att bland annat lägga sin arm om hennes hals och dra ned henne på golvet. Senare samma kväll hotade han två poliser som omhändertog honom för fylleri. 23-åringen förnekar både misshandeln och att han ska ha hotat poliserna.

Mannen döms också för att ha kört en så kallad fyrhjuling i ett bostadsområde i Norberg när han var narkotikapåverkad. När han stoppades av polis upptäcktes dessutom att han hade narkotika på sig. Efter ingripandet mot honom genomfördes en husrannsakan i hans bostad, där polisen hittade amfetamin och andra droger.

Dessutom hittades en röranordning som tycks ha använts som vapen, då polisen fann rester från en hagelpatron i röret vid en undersökning. Mannen förnekar att det skulle vara ett vapen och menar att röranordningen kommer från en byggarbetsplats där han tidigare arbetat.

Utöver fängelsestraffet ska 23-åringen också betala skadestånd till den misshandlade kvinnan.

23-åringen är sedan tidigare dömd för ett flertal brott, däribland rån, misshandel och narkotikabrott.