Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23-åring från Västerås begärs häktad för skjutning i Eskilstuna

En 23-årig man från Västerås begärdes på fredagseftermiddagen häktad vid Eskilstuna tingsrätt, misstänkt för att ha skjutit en man i benet.

Skjutningen ägde rum på torsdagskvällen – en man i 40-årsåldern blev skjuten i benet i en lägenhet i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Uppgifter finns om att två maskerade män tog sig in i den skjutne mannens lägenhet och att en av dem sköt honom i benet, skriver Sveriges Radio Sörmland.

Efter förhör med den skjutne ska han ha pekat ut den misstänkte 23-åringen som gärningsmannen. 23-åringen greps av polisen vid midnatt, natten mot fredagen.

23-åringen begärs häktad för synnerligen grov misshandel. Åklagare Anna Asklöf vill dock inte säga något om motivbilen, enligt P4 Sörmland.

Enligt Eskilstuna-Kuriren dömdes den 23-årige mannen i våras till 18 månaders fängelse för att ha misshandlat en parkeringsvakt i Fröslunda i Eskilstuna med dennes egna batong sedan han satt en p-bot på 23-åringens bil.

Domen mot den 23-årige västeråsaren var ännu inte verkställd.