Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23 rattfyllerister greps under kontrollvecka

Det är fortfarande många rattfyllerister i trafiken. Det visar Polisens nationella kontrollvecka före pingst. 14 alkoholrattfyllerister och nio drograttfyllerister greps i Västmanland.

Det är fortfarande många rattfyllerister i trafiken. Det visar Polisens nationella kontrollvecka före pingst. 14 alkoholrattfyllerister och nio drograttfyllerister greps i Västmanland, enligt ett Pressmeddelande från Polisen.

Polisen gjorde under kontrollveckan över 2 600 utandningsprov. Förutom bilförare greps en rattfyllerist på moped.

– Utfallet blev ungefär som vid motsvarande kontrollvecka förra året. Det är en alldeles för hög siffra och visar hur viktiga Polisens kontroller är för säkerheten på gator och vägar, säger Jörgen Bergfasth, chef för Trafikpolisen i Västmanland.

I Västmanland anträffades bland annat nio rattfyllerister i Västerås, fem i Sala, fyra i Västra Mälardalen och tre i Fagersta.

Sedan 2009 har antalet gripna rattfyllerister vid kontrollerna vecka 23 legat runt 20 stycken. 2009 greps 22 rattfyllerister, 2010 var antalet 21 och i år 23.