Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25-åring häktad efter mordförsök

Den 25-åring som misstänks ha skurit en man i halsen natten till lördag häktades på tisdagseftermiddagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för dådet.

– Vi har kunnat höra målsägaren en kort stund och han har pekat ut och namngett den man vi har häktad. Även ett vittne som gjort iakttagelser på nära håll har pekat ut samma person, säger Jouni Mäkinen på polisens krimjour.

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare. De är också bekanta med varandra. Under attacken blev 29-åringen skuren i halsen och fick ta emot flera sparkar mot huvudet. Enligt häktningsframställningen användes en kniv.

– Vi har gjort tekniska beslag men jag vill inte gå in på vad det är vi har hittat, säger Mäkinen.

Vilket motiv som finns bakom händelsen eller vilket koppling männen har till varandra mer än att de är bekanta är oklart.

– Jag vill inte gå in på vad den misstänkte sagt eftersom vi fortfarande inte kunnat höra målsägaren mer. Vi hoppas att kunna höra honom igen men just nu mår han mycket dåligt.