Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25-åring våldtog kvinna i Arboga – döms till fängelse

En man utnyttjade att en kvinna redan haft sexuellt umgänge med en annan man och tvingade henne till sex. Nu döms han till två års fängelse.

En 25-åring man döms till 2 års fängelsestraff för våldtäkt.

Händelsen inträffade den 2 september på en efterfest i Arboga. En kvinna hade där sex med en annan man i sovrummet. Enligt kvinnan kom 25-åringen då in i rummet och tog över, trots att hon försökte trycka bort honom och visade att hon inte ville. Hon sade åt honom att sluta flera gånger.

Läs också: 25-åring tvingade kvinna till sex – åtalas för våldtäkt

Hon kunde inte se att det faktiskt var 25-åringen som våldtog henne, eftersom lampan släcktes, men hon såg när han kom in i rummet .

När andra personer sedan kom in i rummet avbröts våldtäkten. Hon ringde polisen ett tag senare. Hon har mått mycket dåligt av händelsen.

Mannen har i sin tur gett olika versioner till polisen: Först sade han att han och kvinnan hade frivilligt sex, sedan hävdade han att han hade en minneslucka från den aktuella natten.

Flera som befann sig på festen har vittnat om händelsen på ett sätt som styrker kvinnans version. Västmanlands tingsrätt finner det ställt utom rimligt tvivel att 25-åringen tvingade kvinnan till sex medan hon befann sig i en särskilt utsatt situation i ett mörkt rum. Mannen ska stanna i häktet tills vidare.

Han döms också att betala ett skadestånd på drygt 115 000 kronor till kvinnan.

Läs också: Person anhållen för våldtäkt