Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 utbytesstudenter utan tak

I augusti kommer 63 ungdomar från hela världen till Sverige för att gå på gymnasiet i ett läsår. Men 25 av dem har ännu ingenstans att bo.

I Västmanland har en familj erbjudit sig att ta emot en utbytesstudent. Nu hoppas utbytesorganisationen YFU att fler familjer ska ställa upp. Att ta emot en utbytesstudent är en unik chans att få lära känna en ung människa från en annan kultur, en chans som fler familjer borde ta, tycker Jessica Lindeberg, ansvarig för värdfamiljsprogrammet på YFU.

Trots att 25 studenter ännu saknar boende är YFU inte oroliga. Under de 50 år som organisationen varit verksam i Sverige har det ännu aldrig hänt att man inte fått fram en värdfamilj till alla studenter.

Anledningen att många familjer tvekar är att de har för höga krav på sig själva, tror Jessica Lindeberg.

– De har en bild av hur en värdfamilj ska vara. En del tror att man måste ha all tid i världen, men det måste man inte alls. Det viktigaste är att man har ett intresse av att lära känna en ungdom från ett annat land.

Vill du bli värdfamilj?

Vill du ta emot en utbytesstudent?

Kontakta YFU för en intresseanmälan. Mejla till [email protected], eller besök hemsidan www.yfu.se för mer info.