Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26 döda efter skjutning i kyrka – gravid kvinna ett av offren

Den svartklädde gärningsmannen gick in i kyrkan, sköt ihjäl 26 personer och flydde sedan från platsen. Ett av offren var Crystal Holcombe, gravid i åttonde månaden. Det skriver Aftonbladet.

Det var på söndagsförmiddagen lokal tid som tragedin var ett faktum i Texassamhället Sutherland Springs. Den misstänkte gärningsmannen, en 26-årig man, kom till baptistkyrkan i bil och började omedelbart att avlossa skott mot byggnaden. Han gick sedan in i kyrkan, där han sköt ihjäl 26 personer och skadade ytterligare ett 20-tal.

Bland de döda återfanns såväl små barn som gamla människor. Den misstänkte 26-åringen flydde efter massakern, men påträffades senare avliden i en bil i närheten. Polisen ska utreda huruvida han begått självmord eller blivit skjuten, skriver Aftonbladet.

Crystal Holcombe besökte kyrkan i sällskap med sina svärföräldrar. Hon var gravid i åttonde månaden. Alla tre sköts till döds. En annan av de omkomna är Annabelle Renee Pomeroy, 14. Hon var dotter till kyrkans pastor. Pastorn själv, Frank Pomeroy, befann sig i samband med söndagens massaker i Oklahoma.

"Min dotter var ett mycket vackert och speciellt barn", säger han till ABC News.