Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åring jagade sin ex-partner med kökskniv

En kvinna hoppade i skräck ut från en balkong sent på fredagskvällen. Kvinnans före detta partner hade hållit henne inlåst i nästan ett halvt dygn – medan han misshandlade henne och hotade henne med en kökskniv.

Hennes ex-partner, en 29-årig man, låste in kvinnan vid lunchtid i sin lägenhet i centrala Västerås. Väl inne misshandlade han henne med både öppen och knuten näve. Och såg till att hon inte kunde ta sig någonstans.

– Han tog ifrån henne mobiltelefonen och när hon försökte ta sig ut hotade han henne med en kökskniv, säger Jouni Mäkinen på polisens krimjour.

Bråket ska enligt polisen vara någon form av svartsjukedrama. Misshandeln och hoten pågick i omgångar ända fram till 23.20 på kvällen. Kvinnan fruktade för sitt liv och tillslut hoppade hon från balkongen för att kunna fly, ett fall på omkring två meter. 29-åringen hoppade efter.

– Han jagade henne med kniven och hon skrek efter hjälp. En man uppmärksammade händelsen och började skrika. Då slutade han jaga henne.

Polisen kom till platsen och kunde gripa mannen som senare anhölls. Han misstänks för grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och misshandel. 29-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har flera vittnen som ska höras och söker fortfarande spår på platsen, säger Mäkinen.

Mannen förnekar brott.