Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åring skuren i halsen vid bråk

(Uppdaterad 15.25) En man blev allvarligt skuren i halsen strax före klockan 3 under fredagsnatten. Attacken rubriceras som försök till mord.

Det var ett bråk mellan två män vid Västra Kyrkogatan som skall vara bakgrunden till misshandeln. Polisen larmades klockan 02.45 och kunde tack vare uppgifter från vittnen gripa en 25-årig man i närheten av brottsplatsen.

– Han är av polis känd sedan tidigare, säger Tommy Kämpe på polisens krimjour.

Den svårt knivskurne mannen fördes till Centrallasarettet i Västerås för vård. Polisen har försökt höra honom under dagen men vid 15-tiden var han fortfarande i för dåligt skick.

– Det är inget livshotande. Men han har ansiktsfrakturer och självklart skärskador, enligt läkarna var det vara ren tur att halspulsådern klarade sig, säger Kämpe.

Mannen blev skuren med ett vasst föremål, troligen en kniv. Polisen vill inte kommentera om det fått tag på vapnet.

Den skadade mannen är 29 år och även han känd av polisen sedan tidigare. Flera vittnen har hörts under dagen.

Den misstänkte 25-åringen har förhörts flera gånger. Han har delgivits misstanke för mordförsök. Åklagare är inkopplad.

Vet ni vad som var motivet bakom attacken?– Nej inte just nu, säger Kämpe och fortsätter:

– Mannen är anhållen och på sannolika skäl misstänkt, vi är väldigt intresserade av mer vittnesuppgifter om det här och vill att den som vet något hör av sig till oss på 114 14.