Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 i tåget somgick genom Sura

För första gången på 11 år gick det i söndags en 1 maj-demonstration genom Surahammar.

Trots att Socialdemokraterna och Vänstern tillsammans har en bra bit över hälften av kommuninnevånarnas röster avspeglade detta sig inte i deltagandet i demonstrationståget.

I tåget, som gick från torget till hembygdsgården, deltog cirka 30 personer. Väl på plats lockade familjedagen betydligt fler besökare än tidigare år.

– Jag är jättenöjd. Jag erkänner att jag inte var så förtjust i den här flytten när den kom på tal. Men jag måste erkänna att det blev rätt, säger Leif Carlberg (S), som var dagens konferencier.

Inte nog med att det var det första tåget på över 10 år som genomfördes i Sura, det var också första gången som Socialdemokraterna och Vänstern gjorde gemensam sak den 1 maj.

Men det var de Socialdemokratiska talarna som dominerade i talarstolen.

– Det räcker nu, dundrade Mats Engström, ordförande för LO i Västmanland och gick till ett frontalangrepp mot det mesta i den borgerliga regeringens politik.

– Jag har länge varit stolt över vad vi uträttat i Sverige och berättade det för mina fackliga kamrater utomlands. Nu känner jag inte igen mig längre.

Landstingsrådet Denise Nordström (s) var inte lika hård i tonfallet i sitt tal. Men hon gav skolministern Jan Björklund rejält på nöten för den förda skolpolitiken.

– Den här regeringen är i verkligt behov av ett kompetenslyft, menade hon.

Talade gjorde också vänsterns Daniel Wikström och SSU:s William Eriksson.