Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

34-åringen döms för grov misshandel

Gärningsmannen döms för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Efter knivattacken på asylboendet i Westsura döms nu 34-åringen för grov misshandel och ringa narkotikabrott. Den rättsmedicinska undersökningen som gjordes visade att gärningsmannen inte hade någon psykisk störning vid attacken. Chefsåklagare Eva Morén kan inte ge besked om hon tänker överklaga domen.

- Jag är inte nöjd med domen, eftersom min klient nekar till brott, säger försvarsadvokaten Charlotte Rudebeck.

Den 26 januari knivhögg en 34-årig man en 25-åring i buken, låret och i ena skinkan på asylboendet i Westsura. Båda var boende på asylboendet. 34-åringen åtalades för mordförsök och även för ringa narkotikabrott, då man hittat narkotika i mannens ficka i samband med gripandet.

Gärningsmannen erkände i tingsrätten att han höll i kniven, men att han aldrig högg 25-åringen. Han menade på att offret själv ska ha hoppat in i kniven. Under rättegången berättade gärningsmannen att han mått dåligt och att han fått psykiatrisk vård i både Sverige och sitt hemland.

Domaren beslutade därför att göra en paragraf 7-undersökning på mannen för att undersöka hans psykiska hälsa vid knivattacken. Rättsmedicinalverkets rapport visade på att mannen inte haft någon allvarlig psykisk störning varken vid gärningen eller vid undersökningen.

Påföljden för 34-åringen blir ett och ett halvt år i fängelse, 41 500 kronor jämte ränta i skadestånd och utvisning i fem år.