Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

36-åring åtalas för 26 bedrägerier

En 36-årig västeråsare, som suttit häktad sedan den 10 oktober, åtalades i onsdags vid Västmanlands tingsrätt för 26 fall av bedrägerier. Enligt kammaråklagare Jens Karlström har 36-åringen lurat till sig varor och tjänster för drygt 700 000 kronor.

Ekobrottsmyndigheten i Uppsala slog till mot 36-åringen och en 40-årig västeråsare i början av oktober. Bakgrunden till tillslaget var konkursförvaltarnas anmälda brottsmiss- tankar i 36-åringen båda bolag.

Under 2013 drev 36-åringen två olika bolag, som senare försattes i konkurs i december 2013 respektive januari 2014.

Utifrån dessa bolag beställde 36-åringen en mängd varor. Det handlade bland annat om telefoner, verkstadsutrustning, verktyg, däck och badrumstillbehör med tillhörande spa.

Men någon betalning såg leverantörerna aldrig till.

Delar av varorna hittades vid en husrannsakan i ett garage som 40-åringen hyr. Han åtalas nu för sex fall av häleri samt ett fall av bedrägeri.

Förutom bedrägeribrotten åtalas 36-åringen även för två fall av bokföringsbrott. Någon bokföring i de två konkursade bolagen hittades nämligen aldrig.

För 36-åringens del handlar detta om fjärde åtalet för omfattande bedrägerier. Tidigare har han bland annat suttit av ett tvåårigt fängelsestraff.