Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41-åringen försökte förgifta dåvarande maken

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Enligt nya uppgifter till VLT, Bbl/AT och EK försökte den mordmisstänkta 41-åringen förgifta sin före detta make.

Enligt försäkringsbolaget If försökte den mordmisstänkta 41-åriga Eskilstunakvinnan, ta livet av sin dåvarande make i februari 2015. VLT, Bbl/AT och EK kan i dag avslöja att 41-åringen, enligt IF:s utredning, ska ha försökt förgifta sin dåvarande make under en utlandsresa, men misslyckades.

– Han blev så illa däran att han blev tvingad att uppsöka vård under utlandsvistelsen.

Dessutom sökte han vård också när han kommit tillbaka till Sverige. Allt detta finns dokumenterat i vår utredning, berättar Anders Lindstrand, utredningschef hos försäkringsbolaget If, som dock inte vill avslöja på vilket sätt han förgiftades.

– Nej, med hänsyn till utredningen vill jag inte berätta det, men vi har en klar bild av hur det gick till.

– Vi har också dokumentation kring händelsen i form av sjukjournaler från den aktuella orten i utlandet och från Sverige.

Förgiftningsförsöket gjordes enligt försälkringsbolaget i ett läge när den misstänkt förfalskade livförskringen redan var tecknad.

– Försäkringen tecknades i januari 2015. Utlandsresan skedde en månad senare, fortsätter Anders Lindstrand.

Väl under läkarvård repade sig maken bara för att ett halvår senare hittas drunknad under oklara former i Hjälmaren utanför den sommarstuga som ägs av 41-åringens föräldrar.

Blev förgiftningsförsöket polisanmält?

– Nej, inte så vitt vi känner till, säger Lindstrand.

Anders Lindstrand tog emot fredagens åklagarbeslutet om att släppa de båda misstänkta på fri fot med ett stort mått av frustration.

– Jag har tänkt mycket på varför inte polisen vill ta del av våra utredningar. Jag är helt övertygad om att de skulle varit till hjälp även i den nu aktuella mordutredningen, säger Anders Lindstrand, som förklarar sig beredd att överlämna If:s utredning kring drunkningsfallet när som helst:

– Vi har fått ta del av den dödsfallsutredning som polisen gjorde förra sommaren och kan konstatera att det finns brister:

– Det fanns inga uppgifter om livförsäkringen i den utredningen. Några förhör med sommarstugans ägare, det vill säga 41-åringens föräldrar, fanns inte, säger Anders Lindstrand. Och tillägger att den utredningen, bristerna till trots, ändå borde ha överlämnats till åklagare för bedömning.

Händelsen är enligt Anders Lindstrand, bara en omständighet av flera som talar i riktning mot att polis och åklagare borde titta närmare på dödsfallet:

– Jag förstår inte polisens ointresse för detta. Vi har flera graverande uppgifter, upprepar Anders Lindstrand.