Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

42-åring vårdas än

Förhållandet för den 42-åring som skadades svårt vid en olycka på Monoflex i Hallstahammar är fortfarande kritiskt.

Det var för knappt två veckor sedan som den 42-årige mannen föll från en trappa, ner på en pall som låg på golvet nedanför. Några arbetskamrater stod en bit därifrån, med ryggarna mot trappan, och märkte ingenting förrän mannen slog ibacken.

– Han hade sin maskin på övervåningen och var troligen på väg upp dit. Men ingen hörde något skrik och vi vet inte hur det kom sig att han föll. Det kan vara så att han på något sätt snubblade i trappan, föll åt sidan och sedan ramlade under räcket ner på golvet. Kanske var han medvetslös redan när han föll, säger företagets vd, Conny Kristensen.

Mannen togs till Västerås där några begynnande insatser gjordes, bland annat en operation i huvudet för att lätta på trycket. Sedan skjutsades han vidare till Uppsala där han fortfarande ligger kvar med skador i huvudet och på ryggen.

– Läkarna har betecknat hans tillstånd som stabilt men kritiskt, säger Kristensen.

Som alltid vid en arbetsplatsolycka upprättas en polisanmälan för att utreda om någon försumlighet från arbetsgivaren kan påvisas.

Arbetsmiljöverket har varit på besök på Monoflex efter olyckan men har inte haft något allvarligt att påpeka.

– Trappan där han föll är helt rak och ganska lång. Den ska vi bygga om så att det blir några avsatser på den. Efter en sån här olycka skärper man upp tänket, säger Conny Kristensen.