Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

42-åringens pojkvän slipper åtal för flera brott

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 19-årige man som erkänt mord och mordförsök i fallet med sommarstugemordet slipper åtal för flera brott, begångna dagarna efter dådet i sommarstugan.

Annons

Detta framgår av ett beslut om åtalsunderlåtelse som Nyhetsbyrån Siren tagit del av, gällande ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

– Som prognosen ser ut nu så kommer han att åtalas för mord. Då blir det här bötesbrotten tämligen ointressanta ur påföljdssynpunkt, säger kammaråklagare Thomas Bergström till Nyhetsbyrån Siren.

Brotten ifråga, som erkänts av 19-åringen, ägde alla rum den 11–12 augusti i fjol. Det vill säga kort före det att han greps nära Arlanda flygplats, dit han kört den 42-åriga kvinnan som då var på väg till Thailand.

Läs också: Sommarstugemordet: Kvinnan flög till Thailand

19-åringen har även erkänt sommarstugemordet på den man som påträffades knivmördad i stugan i somras och mordförsöket på mordoffrets hustru. Den 19-årige mannen är den 42-åriga Eskilstunakvinnans pojkvän – kvinnan är misstänkt för inblandning i mordet. Mannen som mördades var kvinnas pappa och det var hennes mamma som nästan mördades av 19-åringen – hon undkom med svåra skador.

Läs också: Sommarstugemordet: Mamman var rädd för dottern

Den 42-åriga kvinnan misstänks även för inblandning i mordet på sin dåvarande make som hittades drunknad i Hjälmaren sommaren 2015, intill samma sommarstuga där mordet på hennes pappa förövades ett år senare.

Läs också: Sommarstugemordet: Pappan ville sälja dotterns "oas"

Läs också: GW Persson: "42-åringen har berättat om mordet på ex-maken för 18-åringen"

Läs också: Pojkvännen pekar ut 42-åringen: "Hon körde mig till sommarstugan"

---------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsyditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------

► Läs fler blåljusnyheter här

För prenumeranter och Plus-kunder: Test pågår: Har Västerås Sveriges bästa mat för äldre?