Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 kilometer för fort - med ett nytt körkort

I minst 140 - troligen 180 eller mer - körde 19-åringen från polisen. Nu har han dömts till böter.

Det var en dag i april 2008 som en polispatrull på gamla E20 i Arbogatrakten fick syn på en bil som körde i mycket hög fart på 90-vägen.

Polisen följde efter och trots att polisen körde i 180 kom de inte närmare bilen. Så småningom fick de stopp på bilen och det visade sig att bakom ratten satt en då 19-årig man från Köping med nytt körkort.

Polisen skrev rapport och tog hand om körkortet. Efter ett stort säkerhetsavdrag rapporterades 19-åringen för att ha kört i 140 på 90-väg.

Det hela blev rättssak och i tingsrätten försvarade sig 19-åringen med att han kört i 90-100 och några av hans vänner som fanns i bilen intygade hans uppgifter.

Poliserna var dock säkra på sin sak. Domen i Västmanlands tingsrätt i juli 2009 blev maximala 4000 kronor i böter, vilket överklagades till hovrätten av 19-åringen som vidhöll sin historia.

Hovrätten har nu avgjort att tingsrätten dömt rätt. Transportstyrelsen avgör 19-åringens fortsatta lämplighet som bilförare.