Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

50 kilometer för fort - med ett nytt körkort

I minst 140 - troligen 180 eller mer - körde 19-åringen från polisen. Nu har han dömts till böter.

Annons

Det var en dag i april 2008 som en polispatrull på gamla E20 i Arbogatrakten fick syn på en bil som körde i mycket hög fart på 90-vägen.

Polisen följde efter och trots att polisen körde i 180 kom de inte närmare bilen. Så småningom fick de stopp på bilen och det visade sig att bakom ratten satt en då 19-årig man från Köping med nytt körkort.

Polisen skrev rapport och tog hand om körkortet. Efter ett stort säkerhetsavdrag rapporterades 19-åringen för att ha kört i 140 på 90-väg.

Det hela blev rättssak och i tingsrätten försvarade sig 19-åringen med att han kört i 90-100 och några av hans vänner som fanns i bilen intygade hans uppgifter.

Poliserna var dock säkra på sin sak. Domen i Västmanlands tingsrätt i juli 2009 blev maximala 4000 kronor i böter, vilket överklagades till hovrätten av 19-åringen som vidhöll sin historia.

Hovrätten har nu avgjort att tingsrätten dömt rätt. Transportstyrelsen avgör 19-åringens fortsatta lämplighet som bilförare.