Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 barn i stor dansmanifestation på Hammartorget

I en manifestation för integration dansar 500 elever på Hammartorget nästa tisdag.

Annons

I höstas inleddes det treåriga projktet "Dans – demokrati – identitet" i Hallstahammars kommun. Nu avslutas det första året med en stor dansmanifestation. Alla barn som varit involverade träffas för att titta på varandras danser – och för att dansa tillsammans.

Det är elever från årskurs 1–4 och årskurs 7 på kommunens alla skolor som deltagit i projektet.

På Nibbleskolan har den berömda koreografen och tolkaren av Isadora Duncan, Kathleen Quinlan Zetterberg, jobbat med eleverna i årskurs 2. Under manifestationen har även de eleverna en uppvisning.

Manifestationen är med inriktning på integration och i höstas fick också Hallstahammars kommun ta emot pris vid den årliga Dans i skolan-biennalen på Moderna museet för sitt arbete med dans och integration.

Syftet projektet ”dans – demokrati – identitet” är att eleverna ska få tillgång till dansen som uttrycksform för att i konstnärliga processer använda dansen som metod för annat lärande, står det i ett pressmeddelande från kommunen.

Dansmanifestationen med 500 elever hålls på Hammartorget den 31 maj kl 10.