Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

500 barn i stor dansmanifestation på Hammartorget

I en manifestation för integration dansar 500 elever på Hammartorget nästa tisdag.

I höstas inleddes det treåriga projktet "Dans – demokrati – identitet" i Hallstahammars kommun. Nu avslutas det första året med en stor dansmanifestation. Alla barn som varit involverade träffas för att titta på varandras danser – och för att dansa tillsammans.

Det är elever från årskurs 1–4 och årskurs 7 på kommunens alla skolor som deltagit i projektet.

På Nibbleskolan har den berömda koreografen och tolkaren av Isadora Duncan, Kathleen Quinlan Zetterberg, jobbat med eleverna i årskurs 2. Under manifestationen har även de eleverna en uppvisning.

Manifestationen är med inriktning på integration och i höstas fick också Hallstahammars kommun ta emot pris vid den årliga Dans i skolan-biennalen på Moderna museet för sitt arbete med dans och integration.

Syftet projektet ”dans – demokrati – identitet” är att eleverna ska få tillgång till dansen som uttrycksform för att i konstnärliga processer använda dansen som metod för annat lärande, står det i ett pressmeddelande från kommunen.

Dansmanifestationen med 500 elever hålls på Hammartorget den 31 maj kl 10.