Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

52-åring slog sin familj

En 52-årig man i Västerås misstänks för att under flera år ha hotat och misshandlat sin familj.

I början av juni kallades två polispatruller ut till ett bostadsområde i Västerås efter att en kvinna ringt och berättat att hon blivit misshandlad och hotad av sin 52-årige man.

När polisen skulle gripa mannen gör han så pass kraftigt motstånd att polisen måste spreja honom med peppersprej. Mannen häktas och anhålls sedan på sannolika skäl misstänk för grov kvinnofridskränkning. I den följade utredningen i ärendet berättar hustrun att mannen har hotat och misshandlat henne under flera år. Det framkommer även att 52-åringen ska ha utsatt parets bägge döttrar för hot och våld. Den 52-årige mannen nekar till brott och menar i förhör med polisen att hustruns berättelser är lögner. Dock medger han att paret har haft problem i sin relation under en längre tid. Han tillägger även att det är hustrun som har misshandlat honom psykiskt, något som han uppger blivit tvungen att söka läkarhjälp för.

Enligt Marjukka Loutero-Salzmann, målsägarbiträde i ärendet är den 52-årige mannen ännu inte åtalad och målet har dragit ut på tiden.

-Utredningen pågår fortfarande och det har blivit en förlängning så åtal är ännu inte väckt, säger hon.

Enligt Marjukka Loutero-Salzmann kommer huvudförhandling att hållas någon gång i mitten av juli.