Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

57-årig kvinna svårt skadad i trafikolycka på 56:an

Vid klockan 15.47 på torsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på riksväg 56 utanför Västerås. En 57-årig kvinna har skadats svårt i olyckan. Totalstopp rådde i bägge riktningarna – vid 16.45 flöt trafiken åter som vanligt.

Polis, ambulans och räddningstjänsten har kallats till platsen. Enligt räddningstjänsten hade två personbilar krockat i höjd med Tillberga, i riktning mot Sala.

En person skadades allvarligt i olyckan.

– En person är svårt skadad, personen i den bilen var inte vid medvetande. Räddningstjänsten har fått ur personen ur bilen och personen är förd med ambulans till akuten i Västerås, säger Linnéa Hultberg, RLC-befäl på Västmanlandspolisen.

– Vi har fått klippa upp en av bilarna för att få ut den skadade personen, säger Emil Berggren, inre befäl på räddningstjänsten.

Linnéa Hultberg:

– Olyckan berodde på att en av bilarna har kört ut från Ansta bilskrot utan att iaktta väjningsplikt. En bil som färdades norrut på 56:an kör in i bilen som åkte rakt ut. Båda förarna fördes till sjukhus, en 57-årig kvinna och en 56-årig man.

– Kvinnan var medvetslös när hon lastades i ambulans, i övrigt vet jag inte mer om skadeläget. Ingen av personerna gick att förhöra, men mannen var vaken och talbar. Båda bilarna bärgades från platsen, säger Linnéa Hultberg.

Vid klockan 15.50 meddelande Trafikverket att väg 56 var helt avstängd i båda riktningarna mellan Smedsta och Ansta. Trafiken leddes om: Södergående trafik leddes om via väg 671 mot Skultuna, medan norrgående trafik leddes om via väg 703 mot Tillberga.

Vid 16.45 meddelande Trafikverket att väg 56 åter var öppen för trafik i bägge riktningarna.

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vår tipstelefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

--------------------------------------