Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

60 odlingslotter ska bort från Vallby

Cirka 60 odlingslotter försvinner från Vallby till sommaren eftersom det inte finns en fungerande förening och styrelse.

En av anledningarna till att odlingslotterna nu läggs i träda är att det avtal som man hade om odlingslotterna nu löper ut.

– När vi tog upp det med politikerna tyckte de att vi skulle vi utestänga odlarna eftersom det inte fanns någon styrelse att jobba emot. Den bara försvann plus att det har varit problem inom området, säger Peter Olmårs på fastighetskontoret.

Problemen har bestått i att människor har eldat och att det inte har varit någon ordning i området. Fastighetskontoret har sedan 2006 jobbat med olika styrelser som kommit och försvunnit.

– De som odlar vill ha ett nytt avtal men det kan vi bara skriva med en styrelse som har en ordförande och det saknar de idag. Sedan är det också styrelsen som ska hålla ordning inom området. Eftersom det inte har funnits någon styrelse har det heller inte varit någon ordning, säger Peter Olmårs.

På Vallby finns det två områden med odlingslotter på var sin sida av en väg och det är bara den som ligger närmast idrottsplanen som försvinner.

Det blir 62 odlingslotter som försvinner från Vallby till sommaren.

– Sedan vet jag inte hur många som är upplåtna. Vi har försökt prata med dem och vi har jobbat jättemycket med det här. Vi har varit dit vid flera tillfällen och politiker har varit med. Men när hela styrelsen hoppar av så, tyvärr, säger Peter Olmårs.

VLT har prat med medlemmar i föreningen men de har avböjt att medverka i artikeln.