Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

6000 kvinnor vårrusade

Runt 6 000 sprang, gick eller strosade en halvmil på årets Vårrus burna av försommarbris, häggdoft, kamratskap och hejarop.

Att från Lögarängsbron se över 6 000 kvinnor bölja som ett vetefält i uppvärmningen inför loppet är häftigt.

Var annars hör man heja, heja mamma, taktfast skanderas eller strax invid mållinjen en lojal make försäkra sina närmaste att ”ni hör när mamma kommer, hon är som ett lokomotiv. Hon kör ju bodypump för att komma i form”.

Den här kvällen var damernas. Här möttes kvinnor i alla åldrar från de mest skiftande arbetsplatser. Alla antog de snart samma mer eller mindre röda ansiktsfärg. Och alla fnittrade de tillsammans.

De lockades med allt i från försäkringar till löparskor från de många sponsorerna. Men det som verkade hägra mest var en utbredd filt där den picknickkasse alla lag fick dukades fram i lojal väntan på de sist anlända.

Först i mål och den som fick årets blomsterkvast efter att ha sprungit på runt 18 minuter var Susanna Damm, 34 år, som tidigare sprungit på elitnivå.

– Jag springer inte så mycket numera, så det hade jag aldrig räknat med. Jag är här med mina arbetskamrater från 69:an på Centrallasarettet, berättade hon.

Men dem såg hon inte så mycket av i loppet...

Trots 600 färre anmälda än förra året var arrangören Västerås FK och tävlingsledaren Gisela Tunander jättenöjd.

Läs mer om loppet - tre sidor i onsdagens VLT!