Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

620 vill stå på scen

Intresset för att stå på Västerås teaterscen är enormt. Sju tjänster som skådespelare har lockat 620 sökande.

Ansökningarna vällde in när Teater Västmanland före jul gick ut och sökte en ny ensemble. Nytillträdde teaterchefen Kajsa Giertz är inte överraskad.

– Jag vet att intresset i branschen är väldigt stort för vad vi ska göra med teatern. Det som förvånar mig är att 85 procent är utbildade och väldigt bra. Det är en otroligt hög nivå på de som söker.

Teater Västmanland kommer att gå vidare med 40–50 sökande och kalla dem till intervjuer och i en del fall auditions. I slutet av februari ska urvalet vara klart.

De nya ensemblemedlemmarna ska medverka i höstens uppsättningar på Teater Västmanland. I linje med den personalpolitik som bestämts av teaterns styrelse får de ingen fast anställning utan de kontrakteras under ett år.

Kajsa Giertz, som själv har en bakgrund som dansare och koreograf, vill hitta personer med många olika kompetenser.

– Jag söker efter en blandning av skådespelare, dansmänniskor och artister i varierande åldrar. Att skapa en ensemble är som att göra en blombukett där inte alla är rosor. Alla ska vara säregna.

De nya ensemblemedlemmarna ska jobba ihop med den lilla fasta ensemble som finns kvar efter fjolårets nedskärningar – två skådespelare och två musiker. Höstens utbud på teatern presenteras senare i vår.

Teater Västmanland söker även en ny produktionschef, en tjänst som lockat ett 20-tal sökande.