Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

67 elever bytte skola

I dag började 67 elever på Pilträdsskolan och lämnade därför Västerskolan. Kvar på den skolan blir mellan tolv och femton elever.

Det var i mitten av mars som Västerskolans samtliga lärare sade upp sig från Västerskolan på Bäckby. Anledningen var enligt uppgift en schism med ledningen när den förra rektorn Nina Ericsson blev uppsagd.

Hon var populär på skolan, men hon arbetade också som rektor vid Lindgårdsskolan i Fagersta, där personalen var missnöjda med hennes arbete.

De 67 eleverna flyttar in i tomma lokaler i Pilträdsskolan. Lärarna från Västerskolan får anställning där fram till den sista juni.

- Det är en tillfällig lösning och vi vet inte om eleverna och lärarna blir kvar i höst, säger Eskil Burenfjäll, som är ordförande i den stiftelse som driver Pilträdsskolan.

Fyra nya lärare har nu anställts vid Västerskolan för att undervisa eleverna som blir kvar.

-Jag är inte skärrad eller orolig för skolan. Till hösten har vi ungefär 40 elever som ansökt om att få börja hos oss. Vi ska ha fokus på eleverna vi har och bedriva en bra undervisning, säger vd Henrik Rydberg vid Västerskolan.