Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

720 personer utan hem

Antalet hemlösa har ökat, men antalet uteliggare minskar.

I Västmanland är det totala antalet hemlösa 720 personer enligt en ny rapport från Socialstyrelsen som kom under tisdagen. I rapporten konstateras att antalet uteliggare, alltså de som är akut hemlösa utan tak över huvudet, minskat i landet men att antalet personer som bor i akuta boendelösningar ökat.

I Västerås är den totala siffran, samtliga fyra kategorier av hemlöshet inräknade, 442 personer hemlösa. Antalet uteliggare är i Västerås 63 personer utav de 442. Resterande är personer som antingen bor på institution- eller kategoriboende, korttidslösningar såsom hos vänner och familj eller sociala boendelösningar.

Socialstyrelsen skriver bland annat att de har ”blivit en allt större hyresvärd för personer som inte blir godkända på den ordinarie bostadsmarknaden”.

190 västeråsare har löst problemet kortsiktigt och bor hos släkt eller vänner. I

Hallstahammar är det totala antalet hemlösa 53, i Surahammar är siffran 24, antalet akut hemlösa finns det inga siffror på här. Informationen om hur många som är hemlösa har Socialstyrelsen inhämtat från kommuner, myndigheter, institutioner och frivilligorganisationer.