Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

82-årig dement man bunden och rånad

En 82-årig man blev bunden och rånad i sitt hem, förmodligen under torsdagkvällen. Hemtjänsten gjorde upptäckten och larmade polisen.

Mannen, bosatt på Stadshagsvägen i Västerås, blev lämnad av hemtjänsten klockan 18 på torsdagkvällen. De kom tillbaka klockan 8 på fredagmorgonen. Då hade mannen haft påhälsning, det var tillrivet i hans hem och det var han själv som berättade vad han utsatts för.

Mannen som är förvirrad vet inte riktigt själv allt som hänt men uppger för polisen att han blivit bunden och rånad.

- Vi har gjort en teknisk undersökning och säkrat spår från bostaden. Vi utgår ifrån att det mannen berättar har hänt och det finns också spår som tyder på att han har varit bunden och även skadorna pekar i den riktningen, säger Jouni Mäkinen, förundersökningsledare vid västeråspolisen.

- Han är rättsläkarundersökt och det förefaller osannolikt att han skulle ha tillfogat sig skadorna själv.

Det finns inga tecken på inbrott, säger Mäkinen.

- Men några personer har tagit sig in.

Det här är en allvarlig händelse, säger Mäkinen.

- Vi har jobbat med detta hela helgen, pratat med samtliga på gatan och lämnat lappar i brevlådorna.

Prover från de spår som har säkrats, bland annat DNA, kommer polisen att lämna till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.