Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

83-åring skallade sin fru

83-åringen skallade sin hustru och tvingade henne att plocka upp en sak han tappat på golvet. Nu döms mannen för misshandel.

Straffet blir villkorlig dom.

Misshandeln skedde i parets hem den 13 januari. Den jämnåriga hustrun hade varit på möte för opererade, och hon kom hem två timmar för sent, enligt 83-åringen.

Detta gjorde honom irriterad och han tog tag i hennes armar och skakade om henne. Enligt kvinnan var maken mycket arg och upprörd, samtidigt som han skrek att hon var dum.

I samma veva kastade han något på golvet som han tvingade kvinnan att plocka upp. I samband med det skallade han henne.

Efteråt gick 83-åringen till affären och då larmade kvinnan polisen. Anledningen var att hon inte orkade mer.

Hon ringde också efter hjälp av en granne. När grannen kom över låg kvinnan likblek och darrade som ett asplöv i sängen.

När 83-åringen kom hem och fick se att det var poliser i parets bostad blev han ursinnig. Poliserna bad honom lämna sovrummet eftersom de ville prata med kvinnan i lugn och ro, men han vägrade. Polispatrullen upplevde situationen som hotfull och lyfte till slut ut honom till hallen.

Enligt 83-åringen blev han nedbrottad och fasthållen, och han fick då panik. Synen av poliserna återuppväcke också ett trauma från 1944, även då med poliser inblandade.

83-åringen döms mot sitt nekade. Han säger sig ha ett hett temperament och han talar både högt och tydligt vilket kan låta skrämmande.

Vid tillfället var han psykiskt utmattad eftersom han tyckte att det var tungt att ta hand om sin fru. Han har inga minnen av att han skulle ha misshandlat henne, han älskar henne. De har varit gifta i närmare 50 år.

Kvinnan själv säger att hon vill leva ett lugnt liv och försöker lägga locket på när maken brusar upp.

Kvinann bor nu på ett särskilt boende, och paret har gått i samtalsterapi efter händelsen.

83-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare.