Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

90 personer får gå från Ica

90 personer som haft provanställning vid Icas centrallager i Hacksta i Västerås har fått besked om att de inte får stanna på företaget.

– Jag är den första att beklaga att det blivit så här, säger logistikchefen Jonas Lönnqvist. Men vi har inte fått de volymer vi hade räknat med.

När det i höstas blev hel klart att Icas lager i Årsta, Stockholm, skulle läggas ner och hela verksamheten flyttas till Västerås tog man fram en strategisk plan för bemanningen vid centrallagret i Hacksta. Men planen har visat sig stämma dåligt med verkligheten.

Detaljhandeln har under 2011 noterat en minskning och det märks direkt på centrallagret i Hacksta.

Icahandlare är självständiga företagare och kan välja andra leverantörer än Ica, till exempel för att komplettera sitt sortiment.

– Någon sådan ökning har vi dock inte märkt av, säger Jonas Lönnqvist.

Från fackligt håll tycker man att det är tråkigt att det blivit så här, men man anser att företaget har hanterat situationen på ett bra sätt.

– Hela branschen har gått ned och då blir det tyvärr så här, säger Peter Fundberg, ordförande i Handelsklubben på centrallagret.

Neddragningen kommer inte som någon överraskning för Peter Fundberg. Ute på golvet har man märkt att volymerna minskat och oron har spridit sig.

– Det som dock är positivt i det här är att företaget på ett tidigt stadium inledde en dialog med oss, säger han. Vi har haft en mycket bra diskussion och försökt hitta lösningar.

Provanställda som inte fick fast jobb har i stället erbjudits sommarjobb på centrallagret.