Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB Industrigymnasium vill starta ny utbildning – och utöka med en klass

ABB Industrigymnasium i Västerås har ansökt hos Skolverket om att få starta en spetsutbildning i teknik, och därmed utöka verksamheten med ytterligare en klass.

Annons

Utbildningen "Teknikspets mot smarta system och produkter" innebär att eleverna får breda och djupa kunskaper inom spetsområdet, och redan under gymnasietiden kan läsa kurser på högskolenivå.

– Det handlar om smarta system, det vill säga inbyggda system uppkopplade till artificiell inelligens i molnet, säger Hans Jakobsson, rektor för ABB Industrigymnasium i Västerås i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Utbildningen kommer bland annat att innehålla teknisk specialisering inom smarta produkter, programmering, robotteknik och mikrodatorteknik.

Eleverna kommer att erbjudas såväl studiebesök som projektuppgifter och praktik av och hos ABB; utbildningen är framtagen i nära samarbete mellan ABB Industrigymnasium och Mälardalens högskola.

Utbildningen planeras, om Skolverket ger tillstånd, starta hösten 2018. Ansökan sker i samband med det ordinarie gymnasievalet och intagning ska ske utifrån betyg.

Annons