Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABB:s tillväxt fortsätter i alla regioner

ABB uppvisar positiva resultat för det tredje kvartalet.

För det tredje kvartalet redovisar ABB en nettovinst på 571 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,7 miljarder kronor. Det operativa resultatet per aktie har stigit med 7 procent i konstant valuta jämfört med motsvarande kvartal 2016.

Orderingången för tjänster och programvara steg med 11 procent och intäkterna med 3 procent.

”Vi fortsätter att öka tillväxttakten i alla regioner: den totala orderingången ökade 5 procent och intäkterna steg 3 procent under tredje kvartalet samtidigt som vi fortsatte med omvandlingen av affärsmodellen inom Power Grids”, säger ABB:skoncernchef Ulrich Spiesshofer i ett pressmeddelande.

Han tillägger att det fokus som ABB har på bland annat laddinfrastruktur för elfordon, robotteknik och livsmedelsindustrin betalar sig.

”Vi riskminimerar vår portfölj ytterligare och fortsätter att förskjuta tyngdpunkten mot segment med högre tillväxt och ökad konkurrenskraft", tillägger Ulrich Spiesshofer.