Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABB-studenter får stipendium

Västerås. Joel Hijstee och kompisen David Höglund, båda studenter på ABB Industrigymnasium, har fått ett stipendium på 1 000 kronor från Skandia och Idéer för livet.

De driver tillsammans ett UF-företag som arbetar med undervisning om alkoholnormer i samhället. Stipendiet kommer att delas ut vid skolavslutningen den 5 juni.

– Vi har drivit ett UF-företag under året som går ut på att vi ska åka ut till skolor i Västerås och även resten av Sverige om det är möjligt. Där ska vi föreläsa om alkoholnormer i Sverige, säger Joel Hijstee.

Båda stipendiaterna är medlemmar i UNF och har fått lära sig mycket om hur normer i samhället påverkar drickandet av alkohol och om vilka som gör det och varför.

– Vi försöker skapa en diskussion om att man alltid kan säga nej och att det alltid är okej att inte dricka, säger Joel Hijstee.