Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABB tror på nya jobb

Efter torsdagens oväntat starka kvartalsrapport tror ABB att snart blir dags för nyanställningar i Västerås.

ABB-koncernen överraskade marknaden och presenterade ett oväntat bra resultat för andra kvartalet 2010. Börsen reagerade positivt och aktien steg med nära 5 procent.

– Den positiva bild som vi såg redan i slutet av första kvartalet i år har förstärkts under de senaste månaderna, säger Sten Jakobsson, vd för ABB Sverige.

Han påpekar också att ABB i början av juli, något som inte finns med i denna kvartalsrapport, tog hem en kraftöverföringsorder för vindkraft som var värd över fem miljarder kronor. Dessutom är det många projekt på gång runt om i världen, ABB har lämnat ett rekordstort antal offerter.

– Tyvärr har det dröjt längre tid för kunderna att komma till skott än vad vi tidigare hade räknar med, säger Sten Jakobsson.

Sten Jakobsson säger också att den svenska delen av ABB hävdar sig väl inom koncernen, men siffror lämnas i vanlig ordning inte. Han tror att ABB kommer att nyanställa ett par hundra personer de närmaste åren, framför allt i Ludvika och Västerås.

Sparpaketet inom ABB fortsätter att rulla på, under det gångna kvartalet uppgick det till drygt 400 miljoner dollar, närmare 3 miljarder kronor.

Kostnadsbesparingarna har inneburit att ABB-koncernen trots lägre fakturering lyckats hålla lönsamheten uppe.