Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Acar: Måste ta nio poäng till

VSK fick hjälp av Sundsvall som krossade Brage. Nu tror tränaren Erik Acar att det krävs nio poäng för en kvalplats. – Vi behöver vinna tre matcher till, säger han.

Sundsvall gjorde mer än sitt på hemmaplan mot Brage. Man körde över Borlänge-laget med hela 5–0.

Ett glädjebesked för Erik Acar och hans spelare. VSK-tränaren visste inte hur det hade gått i Sundsvall utan fick beskedet av VLT i går kväll.

– Fan vad skönt. Nu fick Brage dessutom sämre målskillnad. Nu har dom bara sex plusmål på oss, säger Acar.

Acar erkänner att han inte har så bra koll på Brage – men säger att han ska bevaka laget så mycket det bara går.

VSK och Brage möts på Swedbank park 9 oktober – dessförinnan har VSK Hammarby hemma på måndag och därefter Ljungskile på bortaplan.

– Min känsla är att vi kommer att vinna båda de matcherna. Det känns jäkligt bra i laget och det var fantastiskt skönt att vi fick med oss tre poäng mot Värnamo, säger Erik Acar.

Och fortsätter:

– Vi har spelat så bra på slutet och hade samlat ihop till en seger. Helt klart välförtjänt.

Det återstår 15 poäng att spela om – hur många krävs för att säkra en kvalplats?

– Nio poäng skulle jag tro. Det krävs att vi vinner tre matcher till och jag tror att vi tar tre raka nu. Vinner vi minst en innan Bragematchen så kommer de att vara väldigt nervösa. Det är tungt att vara jagad och svårt att ta sig ur en sådan jobbig trend som de har.

VSK:s offensiv har imponerat stort på slutet. Laget har gjort sex mål på de två senaste matcherna – men å andra sidan läcker det rejält bakåt. Sju minusmål på de två senaste.

– Egentligen ska det inte krävas att vi ska behöva göra tre mål för att vinna. Men så länge vi gör många mål är jag inte orolig. Brage gör ju inte ens några. De har stora problem. Vi har faktiskt bara varit mållösa i en match sedan bytet av tränare. Det är ett riktigt bra facit.