Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Acar sågade spelarna

Erik Acar sparade inte på de hårda orden
efter den snöpliga hemmaförlusten mot Umeå Södra.
– Det här är ett fiasko, säger GIF-tränaren.

Förlusten i lördags tog hårt på Erik Acar. Han var helt svart i ögonen direkt efter slutsignalen – och sågade sina spelare jäms med fotknölarna.

– En katastrofal match. Det här är säkert det sämsta laget i serien. De skapade inte ens en chans utan vi bjöd på den, säger Erik Acar.

Och fortsätter:

– Jag sa till tjejerna i halvtid att om vi ska förlora den här matchen så gör vi det på våra egna misstag. Vi måste se till att vara fokuserade hela tiden. Och vad händer? Jo, vi bjuder på den här frisparken utanför straffområdet. Jag fattar inte vad som hände.

Acar sa inte så mycket om att Jessica Höglander tappade bollen helt omarkerad vid deras mål – utan påpekade att det brast vid situationen innan målet.

– Att hon tappar en boll är sånt som kan hända. Stora problemet är att vi lät de få den här billiga frisparken på grund av en glidtackling. Där brister det i erfarenhet. Vi var för heta på bollen.

GIF hade ett stort spelövertag i den första halvleken och hade då sina bästa målchanser. I andra dominerade hemmalaget minst lika mycket men hade svårare att skapa bra lägen.

Med 20 minuter kvar gick GIF-tränaren ned på en trebackslinje men inte ens det hjälpte.

– Jag kan inte göra mer än så. Mot slutet spelade vi 3–4–3. Ändå hände inget. Man måste förstå att man som spelare måste utnyttja sina målchanser. Gör man inte det så får man stryk. Så enkelt är det.