Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokat misskötte uppdrag - prickas

En advokat från Uppsala prickas efter att ha misskött uppdrag för en klient i Västerås.

Advokaten anlitades av västeråsaren under sommaren 2010 för att upprätta ett gåvobrev till mannens förmån. Givaren var en kvinna som fått låna pengar av mannen och nu var angelägen om att betala tillbaka det hon lånat. Då hon hade ett stort arv att vänta ville hon, som tack för hjälpen, ge honom en gåva.

Ett gåvobrev upprättades 30 september 2010. Den 11 november 2010 avled kvinnan utan att ha fått det arv hon väntat på. Västeråsaren har under ett antal gånger bett att få ut gåvobrevet, som förvarats hos advokaten i Uppsala.

Advokaten har dock vägrat att lämna ut det med hänvisning till en påstådd överenskommelse parterna emellan. Advokatsamfundets disciplinnämnd bedömer att advokaten, genom att inte lämna ut gåvobrevet, handlat i strid med god advokatsed. I tisdags kom beslutet att tilldela advokaten en erinran.