Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: ”Allt blev svart”

(Uppdaterad 17.00) Ett ”skojbråk” som spårade ur. Så förklarar den misstänka pojken mordet på den 16-åriga flickan, enligt hans advokat Bertil Josefsson.

Enligt den mordmisstänkta pojkens advokat Bertil Josefsson erkänner han att han skadat flickan, men att han inte ville att hon skulle dö.

- Han har kastat henne åt sidan och gått därifrån, säger Josefsson.

Enligt Bertil Josefsson har pojken berättat att de två ungdomarna var kompisar och träffats ensamma i skogen för att prata. De två började ”skojbråka”, men bråket spårade ur och flickan sparkade till pojken, vilket fick pojken att knuffa omkull flickan – enligt vad han uppgivit.

Efter att pojken knuffat omkull flickan lämnade han skogen.

Ännu har inte förhören lyckats utröna varför pojken kastat bort flickans mobiltelefon efteråt, eller nå någon klarhet i vem som skickade meddelandet från flickans mobiltelefon till hennes föräldrar om att hon var förföljd av två män med kniv – vid en tidpunkt då hon förmodligen låg ute i skogen.

- Han säger att allt blev svart efter det att han knuffat omkull henne, säger Bertil Josefsson.

Enligt Bertil Josefsson mådde pojken dåligt av det som hänt och bestämde sig för att kontakta polisen.

- Det är oklart huruvida han kände till att hon var försvunnen.

Den misstänkta pojken är i dåligt skick och kommer att läkarundersökas.

- Han är ganska nedbruten nu. Det är ett ögonblicksverk som fått konsekvenser, säger Josefsson.

Pojkens berättelse motsägs av andra uppgifter till VLT, som säger att ”flickan blev ihjälslagen, med en sten eller träpåk”.