Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokaten: Hon var aldrig gravid

Den 16-åriga flickan uppgav för den 16-årige pojken att hon var gravid. Men det var hon inte, uppger pojkens advokat Bertil Josefsson.

- Den rättsmedicinska undersökningen visar inga spår av någon graviditet, varken tidigare eller pågående, säger den 16-årige pojkens advokat Bertil Josefsson till vlt.se.

Bertil Josefsson fortsätter:

- Det finns uppgifter från kvinnokliniken där hon varit på undersökning med både ultraljud och okulär besiktning. Den undersökningen visade att hon inte var gravid, och det upplystes hon om.

Den uppgivna graviditeten är dock enligt åklagaren motivet till att 16-åringen ska ha berövat henne livet.

- Det är fruktansvärt tragiskt, säger Bertil Josefsson.

Vad beträffar åtalet mot den 16-årige pojken säger Bertil Josefsson att hans klient förnekar det uppsåtliga dödandet:

- Han bestrider ansvar för mord. Sedan är frågan vad gränsen går, alltså någon form av vållande till annans död. Han har inte haft uppsåt att beröva henne livet.

Bertil Josefsson har ännu inte diskuterat med sin klient exakt hur åklagarens påståenden i åtalet ska bemötas:

- Jag fick åtalet under torsdagskvällen precis efter det att jag besökt honom. Idag är jag på hovrättsförhandling i ett mål om grov misshandel. Vi får se när jag får tillfälle att tala med honom.