Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokater vill ha mer tid på sig

Häktningsförhandlingarna mot de båda anhållna misstänkta för knivdåden på Gideonsberg förra veckan sköts upp i dag tisdag.

Anledningen är att försvarsadvokaterna behövde mer tid för att läsa igenom det omfattande materialet.

Häktningsförhandlingen mot den 25-årige man som greps i sin bostad i närheten av de båda brottsplatserna på Bangatan i lördags morse inleddes planenligt på tisdagseftermiddagen.

Åklagaren yrkade att 25-åringen skulle häktas som skäligen misstänkt för mordförsök i två fall; dels den 26 juni, dels torsdagen den 28 juni.

25-åringens advokat Jacob Asp inledde med att förklara att hans klient bestred häktningsyrkandet och förnekade att han begått något brott.

Därefter sade advokat Asp:

– Jag fick häktningspromemorian, 280 sidor, i dag vid lunch. Det finns inte en chans att hinna gå igenom materialet, jag skulle behöva gå igenom det med min klient.

Efter en kort överläggning där häktningsdomaren, åklagaren och den andre misstänktes – den 26-årige man som överlämnade sig själv natten till måndagen – advokat Per Svedlund deltog beslutades det att skjuta upp båda häktningsförhandlingarna till i morgon onsdag.

Kammaråklagare Eleonore Johansson kan inte säga så mycket om utredningen:

– De är skäligen misstänkta, det är alltså den lägre graden av misstanke. Just nu är utredningen inne i ett mycket känsligt skede, därför kan jag inte ge några detaljer. Jag kan inte säga något om eventuella motiv till brotten.