Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agenda 21: Släck lampan för klimatet i kväll under Earth Hour

Släck ljuset och delta i världens största klimatmanifestation i kväll klockan 20.30!

Earth Hour pågår under en timme över hela världen, för att människor vill visa sitt stöd i klimatfrågan och samtidigt uppmana världens makthavare att agera.

För att det globala målet, att en miljard människor ska släcka ned en timme för klimatet, skall nås krävs det att fem miljoner svenskar deltar enligt initiativtagaren Världsnaturfonden WWF. Det innebär att 134 500 västmanlänningar måste ställa upp. Det är ungefär varannan västmanlänning.

Visst är du väl med och släcker för klimatet du också?

Ta också tillfället i akt att fundera över vad just du och din familj kan göra för att minska er klimatpåverkan. Att sänka inomhuste mperaturen med bara en grad, ger en minskad energiförbrukning på cirka fem procent. Att äta mindre kött och äta helt vegetariskt en dag i veckan kan göra stor skillnad för matens klimatpåverkan.

Ifrågasätt också om din konsumtion av kläder, prylar och elektronik verkligen är rimlig. Utmana dig själv och din familj att, utifrån era egna förutsättningar, minska er klimatpåverkan under ett par månader i vår. Försök att bryta gamla vanor och testa nya sätt att resa och äta.

Kan vi få varannan västmanlänning att utmana sig själv på detta sätt, då går vi verkligen en ljusare klimat-vår till mötes.

Anna Malmström, projektledare Förbundet Agenda 21, Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel