Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aggressiv hund bet ihjäl annan hund

Ägaren orkade inte hålla sin blandrashund. Den bet ihjäl en annan hund som dök upp på promenaden i Skultuna.

Det var i onsdags kväll som hunden gick till attack i Skultuna. Hunden, av dvärghund av rasen Phaléne, och hans matte kunde inte skydda sig mot den anfallande blandrashunden.

Inte heller ägaren till blandrashunden fick kontroll över sitt djur. Eftersom hunden slet sig från sin ägare anser polisen det hela vara en olyckshändelse, just nu finns ingen brottsmisstanke mot ägaren.

Den ihjälbitna hunden fick åtta år hos sin familj. Onsdagens händelse har satt djupa spår hos familjen som har svårt att förstå vad som hänt.

- Han har gett oss många fina minnen, man får tänka på det och försöka glömma hur han såg ut i går, säger ägaren.

- Vi får ju inte tillbaka honom på något sätt, det är bara att acceptera läget.

Blandrashunden togs omedelbart om hand av polisen och sitter nu i förvar i väntan på att en undersökning ska göras av den.

Bengt Lejdström, inspektör på polisens rättsenhet berättar:

- Det är en ganska omfattande undersökning som ska göras av hunden. Vi följer ett program för att se hur hunden reagerar på olika saker och om den är farlig.

Innan testet gjorts kan rättsenheten inte fatta något beslut om hundens öde.

Eftersom polisens samtliga hundpoliser är upptagna av bevakning av Power Meet får den undersökningen vänta till nästa vecka, eventuellt något längre.