Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkesson: ”Vi tillhör inget av blocken”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hade vind i seglen när han i går eftermiddag besökte Västerås och talade inför ett drygt 100-tal åhörare.

Den senaste opinionsundersökningen ger partiet plats i riksdagen efter valet den 19 september.

Det är en plattform som han tänker utnyttja så mycket som det bara går.

– Vi tillhör inget av blocken, förklarar han. Vi kan samarbeta med alla, bara vi får någonting tillbaka.

Någonting betyder i det här sammanhanget en ny invandringspolitik, stopp för den, enligt Jimmie Åkesson, slappa kriminalpolitiken och slopandet av ”pensionärsskatten”.

Att de etablerade partierna kommer att göra upp för att stänga ute Sverigedemokraterna tror han inte på. Det kommer snarare att bli som i Danmark där Jimmie Åkessons systerparti, Dansk folkeparti, kan göra upp både till höger och vänster.

– När makten står på spel är partierna beredda att förhandla, säger han trosvisst.

Annars var det, som Jimmie Åkesson uttryckte saken, svenskfientligheten som stod i fokus för mötet. Utgångspunkten var rånet för en tid sedan i Västerås då offret, en undersköterska, kallades ”svennehora” av gärningsmännen. Jimmie Åkesson menade att den sortens omvänd rasism inte är ovanlig.

Partiet hade med kort varsel bjudit in övriga partier till mötet för att diskutera frågan, men ingen dök upp. Jimmie Åkesson var inte förvånad, han menar att typiskt för etablissemanget, man lägger bara locket på.

Hans lösning är enkel, invandrarna måste anpassa sig till det svenska samhället, annars får vi ett ännu mer splittrat samhälle och större problem med motsättningar mellan olika folkgrupper.

Polispådraget inför mötet var stort, men det avlöpte lugnt. De motdemonstranter som brukar dyka upp lyste med sin frånvaro.