Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare misstänkervårdslös poliskörning

Åklagare har beslutat inleda förundersökning mot den polis som körde en polisbil som krockade med en privatbil i Västerås den 6 januari i år.

Tillförordnade chefsåklagare Bengt Landahl vid åklagarmyndighetens särskilda riksenhet för polismål i Göteborg fattade beslutet sedan han gått igenom alla handlingar och kommit fram till att det kan antas att polisen gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik.

Krocken inträffade i korsningen Österleden-Stockholmsvägen, i en trafikljusreglerad korsning. Förare och passagerare i privatbilen fick klippas loss av räddningstjänst, men klarade sig preliminärt med lindriga skador. Även de inblandande poliserna skadades lindrigt.

Åklagaren ska fortsätta utredningen för att komma fram till om polisen verkligen begått något brott och om åtal i så fall ska väckas mot polisen. Om åtal väcks får tingsrätten avgöra om polisen gjort något brottsligt.