Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Albansk duo provspelar med VSK

VSK Fotboll testar två albanska provspelare. Vlt.se kan avslöja att det handlar om mittfältaren Ndriqim Shtubina och målvakten Ervin Llani.

De två spelarna anlände till Västerås strax efter 19.00 på tisdagskvällen.

Det handlar om mittfältaren Ndriqim Shtubina från Vllaznia i den albanska högstaligan. Schtubina är en kortväxt men stabil yttermittfältare som kan spela både till vänster och höger.

- Han ska vara riktigt, riktigt bra enligt det vi hört. Men vi har gjort det här en gång tidigare i år och lärt oss av det, vi ska inte säga att de är si och så innan vi har kollat på dom, säger sportchefen Haci Aslan.

Den andra spelaren som kom till Västerås på tisdagskvällen är målvakt och heter Ervin Llani och är 28 år. Han kommer från Superligalaget Elbasani och har enligt Wikipedia gjort 15 U21-landskamper och 1 A-landskamp för Albanien.

VSK Fotboll betalar ingenting för att få provspelarna på plats – och klubben kommer via en extern finansiär att få möjlighet att kontraktera spelarna gratis säsongen ut.

- Vi betalar inte en krona. Det är en extern finansiär som kommer att täcka hela deras vistelse här och spelaravtal om vi väljer att kontraktera dom.

Finansiären har inte haft med VSK Fotboll att göra tidigare. Men klubben vill inte berätta vem det är.

- Personen i fråga vill inte gå ut med sitt namn och av respekt för honom så gör vi inte det. Det spelar inte oss någon roll men vill han inte det så går vi inte ut med det, säger Aslan.

Shtubina och Llani tränar med VSK med start på torsdag.

Grönvitt kommer även att ha möjlighet att testa ytterligare två albanska spelare, en back och en forward. Men enligt uppgift till VLT är inget beslut taget angående de spelarna i nuläget.

- Vi har möjlighet att testa två spelare till. Det ska vi ge besked om på torsdag.