Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldres representation i riksdagen

Tidningen Veteranen redovisar i sitt juninummer att endast tre ledamöter 65+ år 2010 kommer att vara representerade i riksdagen enligt våra nuvarande riksdagspartiers vallistor och att ingen av dessa är kvinnor.

Detta innebär att mindre än 1 procent representerar oss äldre i vår beslutande församling. Av väljarkåren är 20-25 procent just 65+. Är det någon som tror att ungdomar på 20-40 år kommer att tillvarata äldres intressen? Jag har inte glömt att man själv i 20-årsåldern ibland kallade en lärare, som säkert endast var 40-45 år, för gubbe.

Det redovisade bekräftar att vi måste ändra på förhållandet med representation av äldre på många plan, men absolut i riksdagen där beslut fattas i de flesta äldrefrågorna. Våra pensionärsorganisationer har tyvärr bevisligen ingen som helst makt att påverka valsituationen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel