Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldrevården får inte bli en kassako för riskkapitalbolag

Kent Persson (V) konstaterar i VLT den 1 februari att alliansregeringen har ansvar för de så kallade räntesnurrorna som används för att minimera skatterna för företag.

Vi håller nu på att ta bort den möjligheten under våren. Äldrevården i Sverige får inte riskera att bli en kassako för riskkapitalbolag vars enda syfte är att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Till saken hör att den gamla regeringen – Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet – hade möjligheten att avveckla dessa ränteavdrag, men gjorde det inte. Rätt ska vara rätt!

Vi tolererar inte att företag som finansieras med våra gemensamma skattepengar anser att man som bolag inte ska vara med och bidra till vår välfärd.

Riksdag och regering, men främst kommunerna måste ta sitt ansvar för en god äldreomsorg! Målet är alltid att sätta människan i centrum.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel