Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla tycks vilja likna SD

Det är något som inte stämmer med vår svenska självbild. Först kritiserar vi den danska flyktingpolitiken och stängningen av gränser i andra delar av EU, sen gör vi likadant själva.

Och Sverigedemokraternas flyktingpolitik, den som tidigare var så hemsk, den kopierar nu såväl regeringen som den borgerliga oppositionen. Det tycks pågå en tävling mellan partierna om att ha en politik som ligger så nära SD som möjligt – och samtidigt skälla på detta nya och ganska udda parti.

En utredning om tiggeriet har nyss lagts fram. Den fick mig att gå i taket! Nu rekommenderas vi plötsligt att inte ge några pengar till tiggare utan till hjälporganisationer i stället. Jag fattar ingenting, eftersom jag trodde detta är ett personligt ställningstagande. Men i Sverige är folket vana vid pekpinnar och att göra som överheten säger.

Vad värre är: EU-migranters barn skall inte få gå i skola om föräldrarna tigger! Har vi hamnat på medeltiden? I det moderna Europa råder fri rörlighet och samma sociala förmåner för alla EU-medborgare, även romer, den principen trodde jag att Sverige ställde upp på.

Det gör inte saken bättre att även andra EU-stater bryter mot de regler man kommit överens om; jag hade inte väntat mig att en svensk regering den ena dagen säger en sak och nästa gör tvärtom.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare